Så kan der leges Lady og Vagabonden med en super gang spaghetti med kødboller. Det kan virkelig betale sig selv at lave sine kødboller og det er en god ting at lave med ungerne som kan sidde og rulle kødbollerne.

Kødboller:

  • 250g hakket svin
  • 250g hakket kalv/ox
  • 1 æg
  • 2 spsk. frisk revet parmasanost
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt
  • peber

Rør alle ingredienser godt sammen, form til små kødboller og stil det i køleskabet.

Tomat sauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 700g tomat passata
  • 1 knivspids sukker
  • salt og peber
  • 1 dl. mælk

Løg, hvidløg og oregano køres på food processor og klares i en gryde i smør/olie i ca. 10m. Det må ikke blive brunt. Passata tilsættes sammen med 1/2 passatabøtte koldt vand og koges let i yderligt 10m. Mælken røres i. Kødbollerne plumpes i og det hele koger i 20m under låg. Vær forsigtig med at røre i starten når kødbollerne er i så de ikke går i stykker. Smag herefter saucen til med salt og peber.

Serveres med spaghetti.