Dette er en ret som lyder kompliceret men kan laves på en lille time. Fantastisk smag på trods af at det er ret sundt.

 

Udskriv
Laks med blomkålscreme og rosenslaw
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
1 t 5 min
 
Kuverter: 4 personer
Ingredienser
Laks
  • 4 pæne skiver laks med skind
  • 2 tsk sukker
  • 8 tsk fint salt
  • Reven skal af 1/2 citron
  • salt/peber
Rosenslaw
  • 200 g fintsnittet rosenkål uden stok
  • 50 g grovkornet sennep den med hele sennepskorn
  • 50 g æbleeddike
  • 10 g sukker
  • 3 g fint salt
  • 1 spsk ristet fennikelfrø
Blomkålscreme
  • 1 blomkålshoved (ca 500g)
  • 1 dl vand
  • 85 g smør
  • salt/peber
  • citronsaft
Metode
Laks sous vide
  1. Bland sukker og salt og drys det over laksen på kødsiden. Lad det stå 10-20 min

  2. Vask laksen i koldt vand, tør den og skær den i gennem skindet i midten af fisken - 4-5 snit pr. stykke

  3. Læg fisken i vacuum pose, drys med salt, peber og reven citron og giv det et strint olivenolie før der vacuumeres.

  4. Tilbered sous vide ved 50°C i 30 min.

  5. Tag laksen op og ud af posen. Tør den af og rist den i lidt olie på skindsiden til den bliver sprød.

Bland en dressing af alle ingredienser undtagen rosenkål
  1. Hæld dressing over de fintsnittede rosenkål. Smag til undervejs. Der er nok lidt for meget dressing.

  2. Sæt på køl i 1/2 time.

Blomkålscreme
  1. Hæld vand, smør og salt i en gryde.

  2. Trim blomkålshovedet for blade. Snit den fint på langs.

  3. Hæld den fintsnittede blomkål i gryden og sæt det over kog.

  4. Koges under låg i ca. 20 min til blomkålen er mør. Pas på den ikke brænder tør. I så fald tilsættes lidt ekstra vand. Pas på der ikke er for meget væde, så bliver cremen for tynd.

  5. Når blomkålen er mør, blendes hele blandingen og smages til med salt, peber og citronsaft

Færdiggørelse
  1. En god klat blomkålscreme anrettes midt på en tallerken. En lidt mindre klat rosenkål slaw lægges pænt oven på blomkålscremen. Til sidst sættes et stykke af den ristede laks på toppen og drysses med lidt flagesalt.