Et let alternativ til kartoffelmos er “Smashed Potatoes” som passer perfekt til en flap steak med rødvinssauce, men kan bruges til masser af andre kødtyper – for du er vel ikke vegetar?! Er meget amerikansk inspireret da man her ofte får de grovere typer af mos med masser af krydderurter etc. En amerikaner vil nok også smide en håndfuld revet ost i, men den sparer vi her. Kan også laves med bredbladet persille eller forårsløg i stedet for purløg.

Ingredienser:

  • 600 g. asparges kartofler
  • 1000 g. vand
  • 22 g. salt
  • 100 g. mælk
  • 75 g. smør
  • sort peber
  • 1 bundt hakket purløg

Metode:

Bring kartofler (skal bare skrubbes), vand og salt i kog. Koges til de er møre, men ikke for smattede – ca. 20 min.
Hæld vandet fra og tilsæt mælk. Mos groft sammen med en stor gaffel og rør smørret i til det er rørt godt sammen. Hold varm til det skal serveres og tilsæt purløg lige før det kommer på bordet.