Gravad laks er en klassiker, men her er opskriften med et twist med både rødbede og snaps infuceret ind i laksen.

Ingredienser:

  • 1 lakseside
  • 2,5 spsk sukker
  • 3 spsk Maldon seasalt
  • 100 gr revet rødbede
  • Reven peberrod af 2 cm rod
  • 1 bundt dild
  • ½ dl Aalborg Dild Akvavit

Metode:

Bland sukker og salt sammen til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen eller får fiskehandleren til det. Læg laksen i en sous vide pose. Fordel sukker og salt blandingen over hele fiskeside. Fordel rødbeden udover laksen og ligeledes peberroden. Hak dilden fint og drys henover. Fordel akvavitten henover laksen. Vacummér posen og læg den på køl under pres.

Skal ligge i køleskab i mindst 2-3 døgn.

Fjern alt det der ligger ovenpå laksen. Herefter skær skindet fra laksen med en lang skarp filetkniv. Skær herefter laksen i tynde skiver.