RESTAURANT VETO ⇧

NYT: VETO klarede sig ikke længe. Lukkede efter ca. 1/2 år. Heldigvis opstod SÅRT samme sted – ikke et dårligt bytte.

Endnu en ny restaurant åbnede i Jægergårdsgade her i efteråren ’15 og her er tale om en spændende ny nordisk restaurant med asiatiske elementer. Når vi her taler asien virkede det som om det primært var i det koreanske og japanske køkken der var hentet inspiration fra. Meget spændende kombination.

Vi startede med at bestille champagne og lidt snacks og valgte så 3 retter som køkkenchefen på forhånd havde udvalgt. Så vi kom gennem:

  • Appetizers x 2 (nordiske chips med kippersmayo + fermenterede grønsager) [Glimrende chips med en særdeles god kippersmayo. Spændende syrlige fermenterede grønsager med flot sprødhed og super smag]
  • Dampede strandkrabber – Kastanjer – Limeskal – Havgus [kinesisk dampede wonton’s med super fyld af kastanier, strandrapper i en bisque af strandkrapper – meget flot fusionsret og klart aftenens bedste ret]
  • Høbrændt okse – Peberrod – Blomsterkapers – Hybenponzu [lækker mørbrad sous vide tilberedt og herefter brændt af i hø med en noget forvirende blanding af tilbehør hvor jeg syntes at estragonbladene og den revne peberrod stak noget af fra hypensaucen – retten var nok bedre uden peberrod (som jeg normalt elsker) og estragonbladene]
  • Aromatisk Friisholm Chocolade – Mandler – Lichi – Verbena [Utrolig lækker chokolademusse med drys af lichi og brændte mandler – meget simpel med flot servering]

Betjeningen var hurtig og sød, selv om den nogle gange famlede lidt. F.eks. fik vi fugtige håndkæder ind efter de fermenterede grønsager, men de var kun på bordet i 20 sekunder før de forsvandt igen, så jeg nåede slet ikke at bruge min?!

Der er tænkt godt over smagene her på Veto, men desværre stak hovedretten for meget af uden grund. Lidt mere skarphed og lidt mere sjæl til det noget nøgne interiør ville gøre en stor forskel og bringe Veto væk fra Brasserie segmentet til Gourmet segmentet i min bog. En super god start og dejligt at Aarhus har nogle gode alternativer til f.eks. den meget over-ratede Gastrome som ingen forstår fik en Michelin stjerne. Veto kunne let gå hen og få en bib-gourmand.