RESTAURANT DOMESTIC ⇧

Der er startet en del ambitiøse restauranter det seneste år og Domestic er det nyeste skud på stammen. Domestic ligger i Svineriets gamle lokaler så der er masser af gode vibrationer om lækker mad i ejendommen.

Stilen er den nordiske – både i møblerne, borde uden duge og maden. Noma har ikke levet forgæves. Vi blev spurgt om vi havde lyst til en drink og valgte (selvfølgelig) champagne og med det samme begyndte en lind strøm af appetizers at flyde til os – før vi havde set menuen. Jeg havde nok foretrukket at se menuen inden – det kunne jo være jeg ikke havde lyst til at spise der alligevel.

Min medspiser og jeg valgte en 4-retters menu her på en almindelig onsdag. Jeg nøjes med et ekstra glas champagne, min medspiser tog vinmenuen.

Som appetizers fik vi:

  • Korn the – rapsolie [nok ikke noget der slår igennem med mindre man er til en slags salt, varm opvaskevand]
  • Sprød korn – rygeost [gode chips i Frederikshøj style]
  • Dehydreret gulerod – brunet smør [intens gulerodssmag, men ret intetsigende]
  • Kammusling – selleri – hyldeblomst [lækker rå (rimmet?) kammusling på saltbagt selleri – rimelig ok]
  • Glaskål – miso [flot, interressant og dejlig appetizer]
  • Tørret Andebryst -hyldebær [lækker and]
  • Pandekage baksuld – blegselleri [lidt kedlig – 3 gang jeg får danske pandekager med salt fyld på 2 uger – jeg fornemmer en trend her]
  • Gris – teriyaki [aftenens bedste servering. Svinebryst sous vide, køl under press, stegt og dækket med en dejlig teriyakisauce]

Så spændende med denne række appetizers – her får man en fornemmelse af at være i et af de kendte madtempler som Frederikshøj, Henne Kirkeby Kro,… Desværre manglede noget af præcisionen og den dybe velsmag, men vi taler jo også om en menu til under halv pris af disse templer. Så en god og spændende start.

Nu var den indledende opvarmning forbi og vi gik til den egentlige menu vi havde bestilt. Den blev serveret med en glimrende let hjemmerørt smør og et lunt stort brød som vi dog løb tør for.

Vi fik:

  • Torsk – honning – blomkål [Lækker torsk – perfekt stegt og de ultrafintskåret blomkål samt cremen var en god helhed]
  • Kål – persille – gær [en spændende ret med 2 slags kål – grønlangkål og palmekål var desværre lidt for tørt til at selv det lækre pocherede æg kunne hamle op, men ideen var god, retten skal bare tilpasses lidt]
  • Gris – løg – timian [De glacerede løg var lækre, men de var desværre fyldt med en lidt intetsigende svinerilette som ikke formåede at matche løgene og den lækre brune løgfond som supplerede på ellers glimrende vis]
  • Blomme – cremefraiche- rødbede [En god ikke for tung dessert med virkelig lækre blommer på en fed cremefraice og en indkogt rødbede. Lækkert med mindre man virkelig gerne vil have en rigtig dessert. For mig var den en god afslutning på middagen]

Til torsken blev saucen serveret ved bordet som den nu er moderne. Til stor glæde for os lod de resten af saucen stå så vi kunne tage mere – det takkede vi for mange gange og fortalte at det var en god gestus som alt for få steder viser. Desværre forstod jeg på min medspiser som også var på restauranten dagen efter at dette var en enlig svale. Synd.

Alt i alt en dejlig aften med spændende mad og en god start for Domestic. Jeg savnede nok lidt mere gennemført velsmag, men der var gennem hele aftenen en meget behagelig service som er med til at give stedet et løft over den generelt middelmådige service man oplever de fleste steder her i byen. Så tillykke med det – jeg håber på at indhold kommer til at sejre over form og historie i de fremtidige serveringer. Jeg syntes at hvis mLækker an ikke har været på de Københavnske nye nordiske restauranter som f.eks. Relæ, så bør du prøve Domestic for at få en intro til det nye nordiske køkken med lokale råvarer, fermentering etc. Prøv den før din nabo. Jeg kommer nok igen i det nye år og ser hvordan det udvikler sig her.