Hurtig grillet tun er lige så fantastisk som overstegt tun er dårligt. Prøv denne og du vil se på tun med ny respekt. Der er en lidt anden oplevelse end dåsetun!

Udskriv
Rå-grillet Tun med wasabi creme
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Kuverter: 4
Ingredienser
  • 250 g tun ikke som bøffer - skal udskæres på den lange led
  • 1 dl sesamfrø - brunet af på en tør pande
  • Olivenolie
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 dl .mayo
  • 1 lime
  • Wasabi
  • Tang til sushi
Metode
  1. Skær tunen ud i stænger på langs af fiberne i ca. 2,5 x 2,5 cm stænger. Rul disse i olivenolie og steg dem meget hurtigt på alle 4 sider så de får lidt farve men stadig er helt rå indeni. Rul dem i sesamfrø og rul dem i små pølser i film og sæt dem på køl i minimum 30 minutter.
  2. Lav en dressing af creme fraiche, yoghurt, mayo, limesaft og wasabi. Husk at wasabien tager lidt tid om at smage igennem, så smag på det efter 10 minutter igen til det har en god smag med en lidt kraftig undertone af wasabi. Den må gerne rive lidt.
  3. Tunen skæres i tynde skiver og anrettes med tang og wasabi creme.

 

Tun med wasabisauce