Pulled pork er den ultimative grill mad som også laves fint i en ovn, eller i en kombination. Perfekt i en hjemmelavet broiche burger bolle med en god mayo og gang af den fantastiske cole slaw gør det til det perfekte måltid.

Svin:

  • Ca. 2.5 kg nakkefilet

Krydderiblanding:

  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. chilipulver
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. paprika (gerne røget)
  • 1 spsk. peber
  • 1 spsk. salt
  • 1 dl. brun farin

Det hele blandes godt sammen og puttes i en lufttæt beholder.

Lage (option – gør det lidt bedre, men kan springes over):

  • 1.8 l koldt vand
  • 1 dl salt
  • 1 dl brun farin
  • 2 laurbærblade
  • 3 spsk. krydderiblanding

Salt røres helt ud i det kolde vand, så det er opløst. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og der røres godt.

Sauce:

  • 4 dl æbleeddike
  • 3 spsk. ketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 tsk. salt
  • 1 spsk. tabasco
  • 1-2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. sort peber

Det hele blandes sammen og sættes på køl. Kan holde sig meget længe i køleskab.

Tilberedning:

Nakkefileterne puttes i en beholder med låg, hvor kødet kan dækkes af lagen. Sættes herefter i køleskabet natten over (mindst 8 timer) – dette skal ses som en option. Man kan fint lave det uden lage, men lagen giver lige lidt ekstra velsmag.

Kødet tages herefter op af lagen og tørres godt med f.eks. køkkenrulle eller din søns silkelagner. Lægges i et ildfast fad og den resterende kydderiblanding drysses på alle sider og masseres godt ind i kødet. Kødet skal herefter ligge i fadet med den spækkede side opad.

Sæt den i ovnen i ca. 12 timer ved 110°C. Brug et stegetermometer – den skal være ca. 93°C i midten.

Herefter kan kødet trækkes fra hinanden med 2 gafler.

Smør en burgerbolle eller et par skiver ristet brød med en god mayo, læg pulled pork på, dryp kødet med lidt sauce og kom et godt skud cole slaw på.