Det lyder for godt til at være sandt, men har får man simplethen de bedste hjemmelavede pizzaer. Glem pizzastenen i ovnen og spring ud i at grille dem direkte på weber grillen. Vi har brugt det til gæster, hvor man kan grille bundene på den ene side i forvejen og så lade gæsterne selv konfigurere deres egen pizza og grille den færdig på den anden side – rigtig stor success.

Pizzadej:

  • 3.3dl vand (ph 6-7)
  • 17g havsalt
  • 15g gær
  • 600g mel (italiensk 00-type eller alm. hvedemel)

Vand, gær og salt blandes sammen og sigtet mel tilføjes langsomt. Når det har samlet sig, æltes hele molevitten i 10 minutter. Lad dejen hæve en god time.

Fyld:

  • Olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater, som drænes i en si så det ikke er for tyndt
  • 2 pk. hel mozzarella (drænet for vand og skåret i skiver)
  • Skinke/corizo/pepperoni/parma skinke/…
  • Asparges/champingnon/løg i små både
  • Rucula salat

Del dejen i 6 små klumper og rul dem ud til cirkulære pizzabunde. Smør alle pizzabundene med olivenolien på begge sider og stak dem. Bag pizzabundene på den ene side på weber grillen med direkte varme under låg til de har fået en god farve. Konfigurer pizzaerne efter ønske, men start altid med et lag tomat og herefter osten. Så kan der fyldes kød og grønsager på efter behov og det hele kan med smagsfordel toppes med rucula. Grilles på den anden side (hvis man har en gasgrill, så skift til inddirekte varme) under låg, til osten er smeltet. Her kan det være en fordel (vi har dog ikke prøvet det endnu) at bruge en pizzasten på grillen når de skal bages færdige – ellers kan de godt blive lidt sorte i bunden.