12 pirogger – let og lækker forret eller frokost ret med en let grøn salat

 

butterdej

  • 5 plader frossen butterdej
  • 300g ferskrøget laks eller 300g. letrøget skinke
  • 1 løg
  • 25g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl. creme fraiche
  • 500 g. helbladet spinat (frossen, optøet)
  • 1 fed hvidløg
  • salt/peber
  • 1 æg

 

Dildsauce

  • 2 dl creme fraiche
  • Citronsaft
  • Salt/peber
  • 1 bundt dild

Optø butterdejsplader enkeltvis og tænd ovnen på 220 grader

Skær laksen/skinken i små tern, pil og hak løget. Varm halvdelen af smøret iog svits løget uden det tager farve. Tilsæt lakse/skinke stykkerne og lad dem snurre med et par minutter. Tag gryden fra varmen, tilsæt æggeblomme og creme fraiche, rør det godt rundt og smag til med salt og peber. Lad det køle af.

Tryk den optøede spinat godt af for væde og skær den groft ud. Smelt resten af smørret i en gryde og vend spinaten kort heri. Tilsæt knust hvidløg, salt og peber. Lad det køle af.

Udrul butterdejen helt tynd og udstik 16 runde cirkler – ca 12 cm i diameter. Placer 8 butterdejscirkler på en bageplade med bagepapir og pensel dem langs kanten med 1 pisket æg. Læg et lag spinat fordelt ud til den penslede kant og læg et lag lakse/skinke blanding ovenover. Læg de 8 sidste butterdejscirkler ovenpå blandingen og tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg et lille kort snit i midten af piroggen så damp kan slippe ud. Pensel piroggerne og bag dem midt i ovnen ca. 10-15 minutter.

Til dildsaucen blandes creme fraiche med hakket dild og der smages til med citronsaft, salt og peber.

Serveres varme eller lune med dildsaucen til.

Bon appetit 🙂