Når man nu alligevel har lidt pølserester, skinke eller lign. liggende og olie tilbage i ønskebrønden så kan disse paella kroketter være sagen. Og husk – mad bliver altid bedre i frituregryden!

Ingredienser:

  • 400 g. kortkornet ris
  • 1 hakket løg
  • 2 tsk. gurkemaje
  • 1.2 l kyllingeboullion
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurberblad
  • 250g. spansk/italiensk/fransk salami
  • 250g. kogt røget bayonneskinke
  • 1 æg
  • Mel
  • Rasp
  • Fritureolie

Metode:

Ris, grukemaje, løg, hvidløg, laurbergblad puttes i en stor gryde. Varm hønseboullion hældes over og det hele koges forsigtigt, til risen har opsuget al væden (det skal være lidt klistret). Risen sættes til afkøling. Salami og skinke hakkes til mos i en foodprocesser og blandes sammen med den kolde ris. Der er nok lidt for meget ris, der skal være rimeligt med kød i. Der laves små boller på størrelse med bordtennisbolde af ris og kødblandingen. Bollerne rulles i mel, så i æg og til sidst i rasp. Bollerne stilles koldt til næste dag. Bollerne friteres ved 185 grader til de er brune, sprøde og lækre.

Serveres lune.