Ingen nytårsaften uden østers, men gerne østers uden det nødvendigvis er nytårsaften. Dette er for mig den ideelle raw-food som også er perfekt en var sommerdag med et godt glas champagne eller til nød en god hvidvin. Her i huset serverer vi normalt østers rå sammen med en god tilsmagt vinaigrette.

Ingredienser:

  • 3-4 østers pr. mand som appetizer. Vi foretrækker de franske fra Normandiet eller amerikanske østkyst østers. Små og fine – ikke de grove som f.eks. de fra Limfjorden.
  • 1 ultra finthakket skalotteløg
  • 3 spsk. god hvidvinseddike
  • 3 spsk. god tør hvidvin
  • Peber

Metode:

Åben østers forsigtigt så der ikke kommer stykker af skaller ind til dyret. Vil du dine gæster det godt skal du også huske at løsne selve østersen under med en lille skarp kniv.

Det finthakkede løg blandes med hvidvin og hvidvinseddiken og krydres med peber. Når du så serverer det til østers, så kommes en halv teske af denne blanding på østersen og så kan du nyde dyret.

Østers med Champagne