Mysli – den gode og sprøde

En lækker mysli som passer oven på diverse morgenmadsprodukter eller som en lille snack.

Ingredienser

  • 1 dl ahornsirup
  • 1/2 dl vand
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 100 g hvedeflager
  • 60 g solsikkekerner
  • 60 g hasselnødder
  • 75 g ristede kokoschips
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 2 håndfulde rosiner eller anden tørret frugt (eventuelt)

Sådan gør du

  • Opvarm sirup og vand i en lille gryde til det netop smelter sammen. Bland havregryn, hvedflager, kokoschips, salt, nødder og solsikke i en stor skål. Hæld den lune sirups lage ud over blandingen og rør det godt sammen. 
  • Opvarm ovnen til 125°C. Fordel blandingen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller en bagemåtte. Bag müslien i 25 minutter, rør i det og giv det yderlig 10 minutter. Tag den ud og lad den efterfølgende afkøle helt ved stuetemperatur. 
  • Hvis du er til tørret frugt, så blandes denne i nu. Opbevares i en lufttæt beholder.