Molskroen ⇧

Man kan sige meget om Molskroen, men man får da mulighed for at få prøvet nogle forskellige køkkenchefer. Den nyeste på kroen er Steffen Villadsen som giver kroen et forsøg.

Der er stadig en del efterladenskaber fra Wassim som de markante Tom Dixon kobberlamper, iPad menukort etc. Restauranten er flot og meget stilren, men passer efter min mening ikke til det klassiske badehotel som Molskroen jo er. Lidt strandhygge med respekt for hotellets stil ønskes.

Vi fik:

  • Velkomstdrink: Champagne [Her fik vi 2 forskellige serveret – en hvid og en endnu bedre rød. Vi kørte videre med champagne til menuen da vi skulle køre og ikke magtede en vinmenu. Vi supplerede med den sorte champagne senere. Det var den ægte fra Atlanta. Tak for det.]
  • Appetizers
    • Vagtelæg med revet trøffel [virkelig god – trøffel tirsdag]
    • Friteret reje [den bedste af appetizerne. Fantastisk kvalitet reje]
    • En sidste friteret ting med kaviar [lidt mere kedelig så jeg husker faktisk ikke hvad det var]
    • Små snobrød [fine og en sjov ide]
  • Brød [Meget lækkert lunt brød med Arla Unika smør og hjemmerørt brunet smør. Flot!]
  • Østers Perle Blanche med agurke ærtegelé – ærter, agurk Parisienne, white sturgeon, agurkeskum [Gode faste østers men med lidt neutralt smagende tilbehør der gjorde den ellers virkelig smukke ret lidt kedelig. Manglede lidt skarphed til modspil for de 2 østers.]
  • Lynstegt Jomfruhummer med spidskål, citroncreme, røget marv og blanquette[Nok den bedste jomfruhummer jeg nogensinde har fået – og jeg har fået en del. Stor saftig, perfekt stegt. Sådan. Fint spidskål med god svagt røget undertone fra marven og en lækker blanquette sauce. Og tak til kokken der lod saucen stå på bordet så vi kunne supplere. Det blev så desværre glemt i de øvrige retter. Men sådan en flot jomfruhummer perfekt tilberedt så fik man helt lyst til at give kokken en kæmpe krammer.]
  • Stegt søtunge med kantareller med majskerner, blåbær, løvstikke og Beurre Blanc [God søtunge men den var overstegt så lidt tør i det. Heldigvis var fisken af høj kvalitet og tilbehøret var virkeligt godt og den fede beurre blanc bandt retten godt sammen. Bare lidt synd med fisken.]
  • Friske hindbær med shortbread med karamel-is og vild merian [En lidt kedelig ret uden den store smag – lidt skuffende]
  • Havens urter med danske jordbær med Mazerin og Yuzusorbet [Mazarinen og især Yuzusorbeten var lige i skabet og den klart bedste dessert denne aften]
  • Service: Fra start til slut fik vi en helt igennem professionel service. Vi er her et klik oppe i forhold til hvad man oplever i Aarhus. Også på de bedre steder. Så for en gang skyld matchede service og mad hinanden. Det ses desværre alt for sjældent for det trækker den samlede oplevelse op. Så kan man godt leve med de små smuttere.

Konklusion: Alt ialt en flot aften. Mine kritiske bemærkninger skal tages med et gran salt. Køkkenchefen Steffen Villadsen kigger mod stjernerne og så skal alt være perfekt. Det var det ikke, men niveauet ligger stadig et pænt stykke over nogle af de Aarhus restauranter, der har fået en stjerne.
Et lille suk. Man indretter en restaurant for millioner og så hænger men et lille lamineret papirskilt op på toilettet i stedet for at få en gørtler til at lave et pænt for 400 kr. Trist.