Mettes opfindelse af en spændende chokolade-kegle fyldt med en lækker mascarpone-hvid-chokolade creme smagt til med galliano.

2 PERSONER:

  • 150 g. god mørk chokolade
  • 50 g. hvid chokolade
  • 250 g. mascarpone – skal have stuetemperatur
  • 1 spsk. galliano likør

Keglen:
Chokoladen smeltes og tempereres. Der arbejdes med en spatel på chokoladen til chokoladen er let sej, dog stadig flydende. Af bagepapir laves to kræmmerhuse og chokoladen heldes i kræmmerhusene så det er fordelt pænt langs siderne. Dette gøres forsigtigt med en ske. Sættes omvendt over et bæger mens det tører. Efter lidt tid vendes de om, så chokoladen fordeles lidt tilbage igen.
Creme:
Den hvide chokolade smeltes over vandbad og mascarponen røres i. Til sidst tilsættes gallianoen og det hele sættes til køling i køleskabet.
Anretning:
Cremen fyldes i chokoladekeglerne. Papiret løsnes i kanten og kanten skæres pænt af med en varm meget skarp kniv (kniven varmes over en gasflamme). Resten af papiret fjernes herefter forsigtigt og keglen sættes på en tallerken og anrettes med friske hindbær og henkogte små pærer, som drysses med flormelis og brunes med en flammekaster.