Lynstegt tun er en af favoritterne herhjemme, her i en asiatisk udgave med en dressing der fremhæver tunen og et godt modspil fra de marinerede/råsyltede agurker. Retten er rimelig let at lave og kan varieres i det uendelige.

Udskriv
Lynstegt tun med marinerede agurker
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Kuverter: 4
Ingredienser
Marinade
  • 1,25 dl risvinseddike
  • 1/2 tsk fint salt
  • 25 g sukker
  • 1 dl god æblejuice
  • 1/2 agurk
Dressing
  • 0,6 dl citronsaft
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 10 g finthakket ingefær
  • 2 g bananskalottelø finthakket
  • 0,7 dl soya sauce
  • 0,4 dl kinesisk vin
  • 1/4 dl olivenolie
Tun
  • 1 spsk sesam olie
  • 350 g tun skåret i aflange 4x4 cm stænger
  • Salt
  • Blandede kryderurter basilikum, dild, persille,...
  • Shichimi Togarashi 7 Spice
Metode
Marinerede agurker
  1. Kog eddike med salt og sukker. Når det er opløst slukkes og lad det køle godt af. Tilsæt æblejuicen.
  2. Vask agurken og skær i strimler ca 5 cm lange og 1cm tykke. Læg agurkestrimlerne i lagen i mindst 1 time og sæt på køl.
Dressing
  1. Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå mindst en time
Tun
  1. Smør tunen let med sesamolie så alle flader er dækket med olie. Salt let.
  2. Varm en pande op så den ryger. Steg tunen 5 sekunder på hver side - ikke mere. Tag tunen af og læg den på køkkenrulle.
  3. Skær tunen ud i tynde skiver og arranger på et stort fad. Rør godt i dressingen og hæld 1 tsk over hvert stykke tun. Arranger de marinerede agurker og krydderurter rundt på tallerkenen. Drys med lidt shichimi peber.