Lynstegt tun er en af favoritterne herhjemme, her i en asiatisk udgave med en dressing der fremhæver tunen og et godt modspil fra de marinerede/råsyltede agurker. Retten er rimelig let at lave og kan varieres i det uendelige.

Lynstegt tun med marinerede agurker

Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Antal: 4

Ingredienser

Marinade

  • 1,25 dl risvinseddike
  • 1/2 tsk fint salt
  • 25 g sukker
  • 1 dl god æblejuice
  • 1/2 agurk

Dressing

  • 0,6 dl citronsaft
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 10 g finthakket ingefær
  • 2 g bananskalottelø finthakket
  • 0,7 dl soya sauce
  • 0,4 dl kinesisk vin
  • 1/4 dl olivenolie

Tun

  • 1 spsk sesam olie
  • 350 g tun skåret i aflange 4x4 cm stænger
  • Salt
  • Blandede kryderurter basilikum, dild, persille,...
  • Shichimi Togarashi 7 Spice

Sådan gør du

Marinerede agurker

  • Kog eddike med salt og sukker. Når det er opløst slukkes og lad det køle godt af. Tilsæt æblejuicen.
  • Vask agurken og skær i strimler ca 5 cm lange og 1cm tykke. Læg agurkestrimlerne i lagen i mindst 1 time og sæt på køl.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå mindst en time

Tun

  • Smør tunen let med sesamolie så alle flader er dækket med olie. Salt let.
  • Varm en pande op så den ryger. Steg tunen 5 sekunder på hver side - ikke mere. Tag tunen af og læg den på køkkenrulle.
  • Skær tunen ud i tynde skiver og arranger på et stort fad. Rør godt i dressingen og hæld 1 tsk over hvert stykke tun. Arranger de marinerede agurker og krydderurter rundt på tallerkenen. Drys med lidt shichimi peber.