Så blev det januar og der skal trappes ned fra julen. Her er en lækker ret som giver fuld smag for det halve antal kalorier (tror jeg).

Laks sous vide:

  • 700 g.  laks
  • olivenolie
  • salt+peber

Metode:

Skær laksen ud i 4 lige store stykker og pensel dem med olie. Vacuummer dem og tilbered dem sous vide ved 48C i 35 minutter. Herefter steges de i 30-40 sekunder på en meget, meget varm pande i lidt olie. Drysses med salt+peber på skindsiden.

Ærtemos:

  • 400 g. frosne ærter
  • 1 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 60 g. smør
  • 6 g. hakket purløg (en håndfuld)
  • 6 g. hakket bredbladet persille (en håndfuld)
  • 3 g. hakket kørvel (en lille håndfuld)
  • Lidt olivenolie
  • Citronsaft
  • Peber

Metode:

Hæld ærter, vand og salt i en gryde og kog ærterne møre. Tilsæt smør og blend det hele med en håndblender. Der må meget gerne være lidt klumper tilbage. Tilsæt krydderurter og giv blandingen en rimelig konsistens med olivenolie. Smages til med citronsaft (ca. 1 spsk) og friskkværnet peber.

Server en pæn klat ærtemos med et stykke laks ovenpå. Nice.

Laks sous vide med ærtemos