Vores bud på en asiatisk sund lakse, her med sesam og ingefær. Retten er hurtig at lave og ingefær og sesam olie giver retten lige det asiatiske pift der skal til for at hæve sig op over middelmådigheden.

Ingredienser:

  • 800 g laks
  • 1/2 dl. oliven olie
  • 1 spsk. sesam olie
  • 1 spsk ris vineddike
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk soya
  • 1 fed hvidløg – knust
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • 1 spsk ristet sesam frø
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 gulerod i tynde strimler
  • 2 spsk ingefær i tynde strimler

Metode:

Olier, eddike, farin, soya, hvidløg og revet ingefær blandes sammen i en vacuumpose og laksen puttes i. Lukkes ved højt vacuum. Marinerer mindst 1 time.

Herefter smøres et ovnfast fad med lidt olie. Den marinerede laks lægges på gulerodsstrimlerne og laksen overhældes med marinaden og drysse til sidst med ingefæren i strimler. Sættes i ovnen i ca. 17 minutter ved 200C. Drysses med ristet sesam og forårsløg lige før serveringen.

Serveres f.eks. med spinat eller lign.