Her er en dejlig opskrift med en fantastisk sauce som passer til al slags fisk og alle grønsager.

Sauce

  • 70 g skrællede kartofler (skåret ud i kvarte)
  • 20 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl kaffefløde
  • 1 bundt purløg
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • Salt og peber

Først koges kartoflerne møre i letsaltet vand. Herefter hældes vandet fra og kartoflerne dampes varme. Herefter moses de godt med en gaffel og smør og olivenolie køres ind til en god kartoffelmos. Sættes herefter til side (kan stå i køleskabet hvis den laves i god tid i forvejen.
Lige før saucen skal serveres koges fløden op og puttes i en foodprocessor sammen med purløg. 70 g. kartoffelmos køres i saucen langsomt og deer smages til sidst til med salt, peber og ingefær. Hvis saucen ikke er varm nok

Fisk og grønsager

  • 4 skiver laks
  • olivenolie
  • rengjorte grønsager, f.eks. gulerødder i skiver, sukkerærter og brocoli
  • Salt

Fisken steges let på begge sider så den stadig er lidt rød i midten. De klargjorte grønsager dampes til de er kogte, men stadig møre.