Dette er en super frokost ret eller kan indgå i en større asiatisk buffet. Valget er dit. Som i det meste asiatiske mad er der en alen-lang ingrediensliste. Få det købt, så er det lettere næste gang. Tingene kan normalt holde sig længe. Lime blade kan du have i fryseren.

Udskriv
Kyllingesalat med kokos og chili
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
35 min
 
Kuverter: 4
Ingredienser
Pocheret kylling
  • 2 kyllingebryster
  • 4 dl kokosmælk
  • 1 stilk citrongræs
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - hel
  • 5 cm ingefær med skræl
Dressing
  • 5 hakkede limeblade
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 lille bundt koriander - hak stænglerne til denne dressing og gem bladene til salaten
  • 1 nip tørret chiliflager
  • 0,3 dl fiskesovs
  • 20 g palmesukker
  • Saften af 2 lime
  • 2 dl . coconut cream
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - finthakket uden kerner
Salat
  • 1 lille bundt koriander - bladene se dressingopskriften
  • 1 lille bundt mynte - kun bladene
  • 1 lille bundt thai basilikum - kun bladene
  • 1 lille agurk i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • 2 gulerødder i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • 2 store jordskokker i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - i tynde cirkler
Pynt
  • Revet kokos
  • Cashew nødder
  • Metode
  • Pocheret kylling
Metode
Pocheret kylling
  1. Smid alle ingredienser incl. kylling i en lille gryde og bring det i kog. Skru ned og lad det simre i 30 minutter til kyllingen er kogt. Lad det hele køle ned.

  2. Riv kødet med fingrene som pullled pork og sæt det til side.

Dressing
  1. I en morter eller blender moses lime bladehvidløg og korianderstilke. Tilsæt palmesukker og kør det blødt. Tilsæt coconut cream, lime juice og fiskesovs. Hæld i en skål og rør den finthakkede chili i.

Salat
  1. Lige før servering blandes kylling og salaten med alle urter og bland forsigtigt dressing i. Du skal nok ikke bruge al dressingen, det skal ikke sejle i dressing.

  2. Pynt med revet kokos og cashew nødder.