Dette er en super frokost ret eller kan indgå i en større asiatisk buffet. Valget er dit. Som i det meste asiatiske mad er der en alen-lang ingrediensliste. Få det købt, så er det lettere næste gang. Tingene kan normalt holde sig længe. Lime blade kan du have i fryseren.

Kyllingesalat med kokos og chili

Forb. tid30 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid35 min
Antal: 4

Ingredienser

Pocheret kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 4 dl kokosmælk
  • 1 stilk citrongræs
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - hel
  • 5 cm ingefær med skræl

Dressing

  • 5 hakkede limeblade
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 lille bundt koriander - hak stænglerne til denne dressing og gem bladene til salaten
  • 1 nip tørret chiliflager
  • 0,3 dl fiskesovs
  • 20 g palmesukker
  • Saften af 2 lime
  • 2 dl . coconut cream
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - finthakket uden kerner

Salat

  • 1 lille bundt koriander - bladene se dressingopskriften
  • 1 lille bundt mynte - kun bladene
  • 1 lille bundt thai basilikum - kun bladene
  • 1 lille agurk i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • 2 gulerødder i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • 2 store jordskokker i tynde strimler - brug en tyndskræller
  • ½ medium størrelse medium stærk rød chilli - i tynde cirkler

Pynt

  • Revet kokos
  • Cashew nødder
  • Metode
  • Pocheret kylling

Sådan gør du

Pocheret kylling

  • Smid alle ingredienser incl. kylling i en lille gryde og bring det i kog. Skru ned og lad det simre i 30 minutter til kyllingen er kogt. Lad det hele køle ned.
  • Riv kødet med fingrene som pullled pork og sæt det til side.

Dressing

  • I en morter eller blender moses lime bladehvidløg og korianderstilke. Tilsæt palmesukker og kør det blødt. Tilsæt coconut cream, lime juice og fiskesovs. Hæld i en skål og rør den finthakkede chili i.

Salat

  • Lige før servering blandes kylling og salaten med alle urter og bland forsigtigt dressing i. Du skal nok ikke bruge al dressingen, det skal ikke sejle i dressing.
  • Pynt med revet kokos og cashew nødder.