Til den kolde dag hvor man har været ude på ski hele dagen er dette den perfekte hygge-aftens-mad. Den er varm og mætter fantastisk og kan skovles ind med ske. Retten er let at lave og fyldet kan forberedes i god tid og så skal retten bare laves færdig i ovnen. Kan bruges både til forret, frokostret eller som hovedret.

Ingredienser:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 hele fed hvidløg
  • 6 skiver god bacon skåret i 2,5 x 2,5 cm tern
  • 250 g. champignon i 0,5 x 0,5 cm tern
  • 500 g. kyllingebryst i 1 x 1 cm tern
  • 50 g. hvedemel
  • 1 tsk. tørret timian (eller frisk)
  • 3 spsk. smør
  • 6 dl. god kyllingefond
  • 3 spsk. marsala
  • 1 pakke frossen butterdej

Metode:

Bacon steges sammen med de hele hvidløg i olien til den er næsten sprød. Så tilsættes svampe som steges med. Imens blandes mele og timian og kyllingestykkerne vendes heri – f.eks. i en frysepose. Når svampene har taget lidt farve tilsættes smørret og så brunes kyllingestykkerne og alt melet af. Kyllingefond og marsala tilsættes og det røres godt igennem mens det småkoger i 5 min.

Sæt ovnen på 220C. Rul låg ud af butterdejen og fordel fyldet i 4 store portionsskåle der kan gå i ovnen. Kanterne fugtes og lågene lægges på og trykkes godt fast hele vejen rundt. Sæt skålene i ovnen i 20 minutter og server disse hot pot pies varme.