Hjemmelavet kringle er noget af det mest danske og denne opskrift er den bedste hvis man spørger Søren Ryge som er noget af en ekspert på området. Det er en gammel opskrift som ikke kan forfines. Jeg har dog alligevel tilladt mig at bytte margarinen ud med smør.

2 pakker smør sættes ud til luning 3-4 timer før man går igang.

Bland først:

  • 2 dl lunkent vand
  • 250 g smør
  • 1 pakke gær som smuldres i vandet
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg

Sættes så  til ‘hævning’ i 20 min.

450 g mel æltes i med hænderne
Hævning igen i ½ time
Rulles ud på et meldrysst bord  og deles i 4 stænger. Hviler 10 minutter.

Remonce af

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 spsk. kanel

Fyld:

  • Evt. 200 g rosiner

Remonce påføres og der drysses evt. med rosiner. Dejen lukkes sammen om remoncen. Hviler 20 minutter under et fugtigt klæde.

Topping:

  • 8 spsk. sukker (evt. perle)
  • 50 g. hakkede hasselnødder

Pensles med æg og drysses med sukker og hakkede nødder.
Bages i 4 min. ved 225 grader så skrues der ned til 200C og der bages så i 10 minutter. Altså 14 minutter i ovnen. Tages ud og sættes til afkøling.