Så er den her, kransekageopskriften du ikke kan leve uden. Den giver den helt perfekte kransekage. Prøv den hvis du tør – den er kraftigt vanedannende. Vi laver den hvert år til nytår – som regel i stænger  som vi så skærer ud som du ser på billedet.

Udskriv
Kransekage
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ingredienser
  • 500 g marcipan (i topkvalitet)
  • 100 g smuttede mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl æggehvide
Metode
  1. Blend mandler og sukker sammen, så mandlerne er helt finthakkede. Kom æggehviden oveni og kør massen sammen, så den er som en tyk grød, gerne et par minutter, så sukkeret bliver helt opløst i æggehviden. Ælt marcipan og mandelblandingen sammen i hånden eller i en røremaskine. Kom dejen i en plasticpose og læg den koldt, mindst en time, gerne flere dage.

  2. Del kransekagen i 4 mindre portioner på ca 220g. Rul dem ud i pølser på 60 cm. Vær omhyggelig, så de er lige brede over alt. Pres/slå blidt på den ene side af pølsen, så den bliver spids og får den karakteristiske kransekagefacon. Del dem enten op i mindre stykker på f.eks. 15 cm hvis du laver stænger, eller mål kransekagen op i stykker til et kransekagetårn. Det første stykke skal være 8 cm. Til hvert stykke lægges 2½ cm (altså 10½, 13, 15½ osv). Form stykkerne til ringe. Vær omhyggelig med at forme dem, så hver ring faktisk er rund og har en jævn overflade.

  3. Fordel stykkerne på pladen. Sæt en ekstra bageplade nederst i ovnen, så der kommer mindre varme nedefra. Bag stykkerne i en 210 grader varm ovn - uden varmluft. Tjek efter 10 minutter. Vend pladen, hvis din ovn varmer skævt. Hold øje med dem - afhængig af din ovn skal de måske have lidt længere. Er de for mørke i bunden sæt en plade mere ind i bunden af ovnen.

  4. Lad dem køle helt af inden du pynter med glasur.