Den perfekte kage er nok denne lækre kage med frisk frugt i store mængder. Den passer perfekt til det store selskab i haven og smager også fint dagen efter – hvis der ellers er noget tilbage. Den kan fint laves i forvejen og lige før servering pyntes den med fløde-cremefraiche og frugt.

Opskrift svarer til halv bradepande eller tre små tærterforme.

Dej:

  • 250 g smør
  • 200 sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 3 tsk bagepulver

Smør piskes med sukker. Æggeblommer piskes i et ad gangen. Herefter piskes mælk i samt mel blandet med bagepulver. Dej hældes ud i form.

Marengs:

  • 4 æggehvide
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 100 g hakkede hasselnødder

Æggehvider piskes stive hvorefter sukker blandet med vanillesukker piskes  i. Til sidst vendes hasselnødder i marengsen.

Marengsen hældes ud over den dejen, blandes lidt ned i første dej.
Bages ved 200C ca 30 min. – Læg bagepapir henover for kagen ikke at blive brændt.

Køles helt af.

Pynt:

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl creme fraice
  • 2 tsk. vanillesukker
  • Blandede bær, f.eks. jordbær, blåbær og halve vindruer uden sten.

Piskefløde piskes til skum hvorefter creme fraiche og vanilesukker blandes i skummet. Smøres ud over den afkølede kage og pyntes med bær.