Jeg har brugt en del tid på research for at finde denne opskrift. Jeg har ofte fået köfte i Istanbul og det er virkelig en af mine favoritter men der er mange opskrifter som slet ikke giver den smag jeg har oplevet i Istanbul. Her er den og jeg syntes selv den bliver bedst med pistaciekerner og der må godt komme rigeligt  i.

Sauce:

  • 2 dl. tyrkisk/græsk yogurt
  • 2 spsk. limejuice
  • 2 spsk. tahini (fås hos din lokale mellemøstengrønsagspusher)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 1/2 tsk. salt

Det hele blandes sammen og sættes på køl til det skal bruges.

Köfte:

  • 1,5 dl. pistaciekerner (eller pinjekerner)
  • 4 fed hvidløg (knust)
  • 1,5 tsk. røget paprika
  • 1,5 tsk. fint salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 tsk. korianderfrø
  • 1/4 tsk. muskatnød
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1 kg. hakket ox (evt. 20% hakket lam)
  • 1,5 dl. finthakket/revet løg
  • 1,5 dl. friskhakket persille
  • 1 dl. frikshakket mynte
  • 2 tsk. gelatine.
  • Arabiske fladbrød
  • Tomater
  • Spyd

Kør pinjekerner, hvidløg, salt, paprika, spidskommen, peber, korianderfrø, muskatnød og kanel i en food processer til det hele er en lind pasta. Bland pastaen med kød, persille, gelatine, løg og mynte til det hele er en ensartet masse. Del i 12 portioner og form til aflange pølser om spyd – ca. 2,5 cm i diameter. Sæt på køl i mindst en time (op til 24 timer). Grill i omkring 15 minutter på en meget varm grill.

Serveres i lune fladbrød med de hakkede tomater og saucen.