Jeg tror det var på the Keys i Florida jeg første gang fik den fantastiske key lime pie som har det der syrlige men på den søde og helt fantastiske måde. Det er en kage der kan laves hurtigt af nogle ingredienser man ofte har i huset. God til kaffen eller til desert med et klat is til.

Ingredienser:

  • 220 g Digestive kiks
  • 50 g sukker
  • 115 g smeltet smør
  • 6 æggeblommer
  • 3 spsk limeskal
  • 2 dåser (a 397g) “sweetened condensed milk” – fås i de fleste asiatiske butikker og Inco
  • 2 dl friskpresset limesaft (typisk 8-12 lime)
  • Flødeskum til pynt

Metode:

Start med bunden. Knus digestive i en blender og bland med sukker. Tilsæt smeltet smør og bland det hele godt med en gaffel. Fordel blandingen i en tærteform så den dækker jævnt og går op til kanten.

Æggeblommer piskes med den revne limeskal. Herefter piskes den kondenserede mælk og limesaft i æggeblommerne. Blandingen hældes oven på bunden og det hele sættes i ovnen ved 180C i 23-25 minutter. Tages ud, køles af og sættes i køleskabet i mindst 2 timer så den er helt kold. Serverespyntet med flødeskum og lidt ekstra reven limeskal.

Let, ikke?