Julesalat

  • 400 g julesalat
  • 40 g smør
  • 4 spsk. honning
  • 2 appelsiner (saften)
  • 1 citron (saften)
  • Salt/peber
  • 1 gulerod i tynde strimler (julienne)
  • Evt. kørvel til pynt

Stegte Kammuslinger

  • 350 g. store kammuslinger (ok med frosne, f.eks. fra Metro)
  • Smør
  • 100 g pastamel
  • Timian
  • Salt/peber
  • Evt. hvid balsamico

Sauce

  • 4 appelsiner (saften)
  • 200 g smør
  • 1 citron (saften)
  • Peber

Tilberedning:
Snit julesalaten i tynde skiver og sauter den i smør og honning. Hæld appelsin/citronsaften på og kog den til salaten er mør. Smag til med salt og peber. Kammuslinger deles på langs, vendes i pastamel med finthakket timian. Brunes i smør i 1-1½ minutter på hver side og krydres med salt/peber. Kan evt. dryppes med 2 dråber hvid balsamico.
Appelsinsaften koges ned til 1/5 og koldt smør røres i. Smages til med citronsaft, salt og peber og sies
Guleroden blanceres i lidt vand og smør. Julesalaten anrettes på tallerkenerne med kammuslingerne ovenpå. Saucen fordeles over og der pyntes med gulerodsstrimler og evt. lidt kørvel.