Det tog mig 2 uger at få fat i kalvekæberne, men sikken en uovertruffen smag.

  • 600 g. kalvekæber
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 selleri
  • 1 bouquet garni
  • 1 dl. hvidvin
  • Vand, groft salt, peber

Fjern kalvekæbernes hinder og drys kæberne med groft salt på begge sider og sæt dem i køleskabet i 12-18 timer. Skyld kæberne grundigt i koldt vand.
Skræl grønsager og skær dem i grove tern. Kom grønsagerne i en gryde, tilsæt kalvekæber og bouquet garni og overheld det hele med hvidvin og vand så det dækker. Kog kødet ca 1.5 time til kødet er mørt. Tag kødet op og skær det passende skiver og steg dem kort på en pande.

Sauce

  • Kalvefond
  • Portvin
  • smørbolle af smør og hvedemel
  • salt, peber

Kog kalvefonden ned til den har den rette smagsfylde og smag til med portvin. Jævn med smørbollen og smag til med salt og peber.
Vend kalvekæberne i saucen og server med f.eks. en svamperisotto.