Brisler er en af mine klare favoritter, men normalt skal man bestille dem i god tid hos slagteren.

Ingredienser:

  • 500 g. lyse kalvebrisler
  • 1/2 l. Grønsagsboullion
  • Salt
  • Mel
  • 1 Æg
  • Rasp
  • Smør til stegning
  • 1 portion svamperisotto lavet på shi-take svampe – se opskrift her
  • 2 gulerødder

Brisler udvendes i rindende vand i 1-2 timer. Herefter koges brislerne i letsaltet grønsagsboullion i 5 minutter og køles under rindende vand. Hinder og fedt fjernes fra brislerne som sættes under pres mellem to tallerkener i køleskabet i mindst 2 timer. Brislerne deles i passende størrelser og vendes først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Brislerne steges til de er gyldne.

Sauce:

  • 2 dl. lys kalvefond
  • Portvin
  • Smørbolle (smør og hvedemel blandet sammen)
  • Ribsgele

Til saucen koges kalvefonden sammen med portvin og smages til med salt, peber og ribsgele. Det hele koges sammen og jævnes til sidst med smørbollen.

Gulerødder skrælles og skæres i meget lange tynde strimler. Strimler koges 1 min i let-saltet vand.
Det hele anrettes med svamperisotto i bunden og brisler ovenpå. Brislerne garneres med saucen og drysses med groft salt. Ved siden af risotto/brisler serveres gulerodsspaghetti som er rullet sammen med en gaffel.