Denne friterede asiatisk inspirerede kylling får virkelig englene til at synge. Kyllingen forbliver saftig med gode undertoner fra både ingefær og chili og paneringen i en blanding af rismel og den søde kastaniemel (fås i helsebutikke) tager virkelig kegler. Retten får et fint koreansk touch fra den blendede kimchi (fås i asiatiske butikker) – en surkål der giver en god skarphed.

5 fra 1 stemme
Udskriv
Kærnemælkskylling med kimchi mayo
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
35 min
 
Kuverter: 4
Ingredienser
Mayo
  • 100 g kimchi
  • 175 g mayo
Marinade
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 fed presset hvidløg
  • 20 g finthakket ingefær
  • 600 g kyllingebryst
Panering
  • 200 g rismel
  • 100 g kastanjemel
  • 2 spsk løgpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
Metode
Mayo
  1. Blend kimchi'ed godt og rør mayo'en i. Lad det stå på køl mindst 2 timer.
Kylling / marinade
  1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  2. Skær kyllingen ud i nugget-størrelser og læg den i marinaden i mindst 2 timer og gerne natten over.
Anretning
  1. Varm olien op til 180°C
  2. Tag kyllingestykkerne op af marinaden et af gangen. Lad det hurtigt dryppe af og vend det godt i paneringen så det er helt dækket. Sænk forsigtigt kyllingestykket ned i olien.
  3. Lad dem fritere 5-7 minutter afhængig af størrelsen.
  4. Server med et både af lime og kimchi mayo'en til.