Denne friterede asiatisk inspirerede kylling får virkelig englene til at synge. Kyllingen forbliver saftig med gode undertoner fra både ingefær og chili og paneringen i en blanding af rismel og den søde kastaniemel (fås i helsebutikke) tager virkelig kegler. Retten får et fint koreansk touch fra den blendede kimchi (fås i asiatiske butikker) – en surkål der giver en god skarphed.

Kærnemælkskylling med kimchi mayo

Forb. tid25 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid35 min
Servings: 4

Ingredients

Mayo

  • 100 g kimchi
  • 175 g mayo

Marinade

  • 3 dl kærnemælk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 fed presset hvidløg
  • 20 g finthakket ingefær
  • 600 g kyllingebryst

Panering

  • 200 g rismel
  • 100 g kastanjemel
  • 2 spsk løgpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Instructions

Mayo

  • Blend kimchi'ed godt og rør mayo'en i. Lad det stå på køl mindst 2 timer.

Kylling / marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Skær kyllingen ud i nugget-størrelser og læg den i marinaden i mindst 2 timer og gerne natten over.

Anretning

  • Varm olien op til 180°C
  • Tag kyllingestykkerne op af marinaden et af gangen. Lad det hurtigt dryppe af og vend det godt i paneringen så det er helt dækket. Sænk forsigtigt kyllingestykket ned i olien.
  • Lad dem fritere 5-7 minutter afhængig af størrelsen.
  • Server med et både af lime og kimchi mayo'en til.