• 75 g. porre
  • 50 g. gulerod
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl groft klippet persille
  • 300 g. skrællede kartofler
  • 500 g. jordskokker (skal ikke skrælles)
  • 1 citron
  • 2 spsk. olie
  • 15 g. smør
  • 4 dl. vand
  • 4 dl. piskefløde
  • salt, peber
  • 200 g. rensede blandede svampe
  • 15 g. smør
  • Hakket purløg

Skær porre, gulerod, hvidløg og persille i grove tern. Skær kartofler i små tern. Skrub jordskokker godt og skær dem i tern og læg dem med det samme i en skål med vand og citronsaft, så de ikke bliver brune.
Varm olien og smøret og brun porre, gulerod, hvidløg og persille heri. Rør herefter kartofler og drænede jordskokker (gem lige 150 g. til gemüse) i og rør godt rundt. TIlsæt vand og fløde og kog op. Lad det koge ca. 20 minutter til det hele er mørt. Kør det hele i en stor blender eller en foodprocesser, så det bliver en jævn suppe. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den er alt for tyk.
Steg svampe og de gemte jordskokker på panden til de er brune og server dem til suppen. Hvis man har bacon-lyster, kan man også servere brunede bacon-tern til.