• ca. 40 jomfruhummerhaler m. skal
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ gulerod i skiver
  • 1 løg i store tern
  • ½ porre i skiver
  • 2 fed hvidløg, delte
  • timian og persillestilk
  • 1 spsk. konc. tomatpuré
  • 4 cl cognac
  • 2.5 dl hvidvin
  • 2.5 dl fiskefond
  • 2.5 dl vand
  • 1 citron
  • salt, peber
  • 2.5 dl. piskefløde
  • Sort pasta

Tilberedning:
Halerne tages ud af skallerne. Skallerne hakkes groft pg brunes af i olien. Urterne tilsættes sammen med tomatpuréem og det hele brunes godt. Herefter flamberes med cognac, hvorefter hvidvinen og fiskefonten tilsættes. Der koges op og vandet tilsættes. Der koges op og skummes af. Det hele køres på en blender og koger herefter let i 20 minutter. Bisquen sis fint og koges ned til under halvdelen. Fløde tilsættes og der koges ind til det har en god fast koncistens. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Halerne vendes i olivenolie og knust hvidløg. Steges hurtigt på en meget varm pande.
Den sorte pasta anrettes midt på tallerkenerne og overhældes med bisquen. De stegte haler placeres oven på pastaen og det hele serveres rygende varmt.