Dette er en god kraftig suppe til de kolde vinteraftener. Selv om der bruges 3-4 hele hvidløg, så vær ikke bange – de blancheres mange gange og mister dermed den skarpe smag. Opskriften er et forsøg på at prøve den nye Arla ESSENS 50% fløde – half and half eller double cream som de kalder det i det store udland.

Suppe:

Ingredienser

  • 2 dl. pillede hvidløgsfed (3-4 hele hvidløg)
  • 25 g. smør
  • 1/2 dl. finthakkede løg
  • 1/2 dl. finthakket selleri
  • 1/2 dl. finthakket fennikel
  • 1 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. kartofler i små tern (3x3mm)
  • 2 dl. Arla ESSENS fløde 50%
  • 3 stilke timian
  • 6 dl. vand
  • Citron- eller lime-saft
  • Salt+cayennepeber

Metode

Blancher hvidløg 6 gange: Smid dem i en lille kasserolle og dæk med koldt vand. Lad det koge op. Hæld vandet fra og begynd forfra.

Steg løg, seleri og fenikel i smørret til løgene er klarede. Tilsæt herefter de blancerede hvidløg og lad dem stege med i 3-4 min. Hæld hvidvin over og lad det koge næsten ind. Tilsæt kartofler, ESSENS 50% fløde, timian og vand og lad det koge let i 20-25 min til kartoflerne er møre.

Timianstilke fjernes og det hele blendes rigtig godt. Hvis du ikke har en turbo blender kan du køre massen gennem en si.

Smag det hele til med salt, cayennepeber og lime/citronsaft.

Fyld

Ingredienser

  • 50 g. smør
  • 24 rå kæmperejer uden skal og med tarmen fjernet
  • 800 g. frosne edamame bønner

Metode

Hæld kogende letsaltet vand over de frosne bønner. Lad dem stå 5 min inden vandet hældes fra.

Bælg bønnerne – der burde være ca. 4 dl.

Når suppen er færdig, smelt smørret og tilbered nænsomt rejerne heri. Skru op for varmen og tilsæt bønnerne og varm det hele godt igennem.

Fordel fyldet i 4 dybe tallerkener.

Hæld suppen på en stor kande og server med et godt baguette til.

Gæsterne kan selv hælde suppen over fyldet ved bordet.

Hvidløgssuppe med edamame og rejer