Denne opskrift på ketchup er både hurtig (max 5 minutter), billig og giver en ketchup der ligger tæt på den originale fra Heinz. Den er super i en burger – det eneste er at man skal have Xanthan gum som er et tykningsmiddel der virker både i varme og kolde væsker.

Ingredienser:

  • 120 g. konc. tomatpuré
  • 100 g. destilleret vineddike (kan fås i de asiatiske supermarkeder)
  • 100 g. glucose sirup
  • 20 g. sukker
  • 7,5 g. salt
  • 1/4 tsk. fintmalet nellike
  • 2 g. MSG (optionelt – kan fås på nettet eller i de gode asiatiske supermarkeder – giver lidt umami-bid i din ketchup)
  • 0,6 g. Xanthan gum

Metode:

Alt undtagen xanthan smides i en blender i den rækkefølge som de står i ingredienslisten. Blendes godt og mens der blendes hældes xanthan i langsomt så det tykner perfekt. Smages lidt til og tyknes evt. lidt mere hvis det er nødvendigt.

Kan holde sig en god uge i køleskab. Skal den stå længere skal den nok lige have et opkog.