Oberst Sanders tilberedte disse i en speciel trykkoger som han havde fået udviklet i 50’erne. Men dengang levede kyllingerne længere og deres kød og i særdeleshed lårene var lidt seje i det. Gode burhøns lever ikke længe og bruger ikke musklerne, så det sker heldigvis ikke i dag. Har du ved en fejl fået fat i en sej økologisk kylling med et langt liv og en masse renden rundt som har gjort de små kyllingelår seje, så kan du se oberstens patent på en trykkoger her.
  • 800 g kyllingelår
Tørres og stilles til side.
  • 275 g. hvedemel
  • 15 g. majsstivelse
Sies sammen.
  • 10 g sort peter
  • 8 g hvid peber
  • 4.5 g paprika
  • 4 g løgpulver
  • 2.5 g kommenfrø
  • 1,5 g muskatnød
  • 0,7 g tørret salvie
  • 0.5 g. tørret timian
  • 0,3 g cayenne peber
  • 0,1 g laurbærblad
Knuses fint og blandes i melen.
  • 24 g fint salt
  • 14 g MSG (Monosodium glutamate)
Blandes herefter i mel+krydderier
  • 120 g sødmælk
  • 60 g æg
Blandes sammen
Klar? Nu dyppes kyllingelårene i mælken, drypper af og rulles i melblandingen. Fritteres i 180C olie i ca. 12 minutter til de er gyldne og lækre i flere omgange så gryden ikke overfyldes og olietemperaturen falder for meget. Tages op med en tang og lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Serveres med en god kartoffelmos og cole slaw og brun sovs vil gøre obersten stolt!
Kan du lave dem i ovn i stedet for friture? Gu kan du ej!