Gulerodssuppen er en success vi laver ofte og som vi lærte at lave på kokkeskole hos Brdr. Koch. Suppen er her serveret med en laks ved siden af. Kan med fordel serveres med brødkroutoner lavet på små tern af brød drysset med hvidløgssalt og vindruekerneolie og bagt i ovenen ved 190C.

I dag ville jeg nok servere en laks tilberedt sous vide. Det er let – tag en lakseside og smør den med olie, krydr med salt og peber og vacummer den med citronskiver. Tilberedes ved 45C i 25 minutter.

Ingredienser:

  • 3 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ l. appelsinjuice
  • ½ l. hønsefond (prøv den de sælger hos brdr. koch)
  • 1 knivspids safran
  • 50 g. smør
  • ½ dl. jordnøddeolie
  • 300 g. laksefilet uden skind og ben
  • 2 spsk. letpisket fløde
  • 1/8 bundt kørvel

Tilberedning:

Suppe: Grøntsagerne skrælles, pilles, hakkes groft og sorteres i olivenolie til det er gyldent. Spidskommen, appelsinjuice, hønsefond og safran tilsættes og det simrer til grøntsagerne er helt møre. Suppen blendes til en glat konsistens sammen med smør og jordnøddeolie, smages til med salt og peber og sigtes fint.
Laksen skæres i 4 lige store stykker, pensles let med lidt olivenolie og krydres med salt og peber.

Anretning:

Grillpanden varmes godt op og laksen steges 1½ min. på hver side og lægges herefter i bunden af en dyb tallerken. Suppen varmes op og skummes med en stavblender. Denne kommes rundt om laksen sammen med den letpiskede fløde og den hakkede kørvel.