SERVER DISSE MED PARMASKINKE OMVIKLET ELLER SERVER EN AUBERGINEDIP TIL

  • 7 g. tørgær
  • 2,5 dl vand
  • 450 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 5 spsk. olivenolie
  • Groft salt (f.eks. maldon)
  • Evt. friskhakket rosmarin

Opløs gæren i 1,25 dl. lunkent vand. Bland mel og salt. Hæl gærblandingen i melblandingen og tilsæt 1,25 dl. vand og olivenolie. Rør det hele sammen på en røremaskine. Sæt dejen lunt til hævning i 1 time. Ælt dejen lidt – ønsker man en rosmarinudgave tages dej fra som æltes med den friskhakkede rosmarin.
Rul tynde (ca. 0.5 cm) stænger og læg dem på en bageplade. Stængerne pensles med olivenolie og drysses med groft salt. Bages ved 200C i ca. 15 minutter til de er lysebrune og sprøde.
Stængerne kan opbevares i en lufttæt dåse i flere dage.