• 800-1000 g svinekæber vendt i mel
  • 1 gulerod groft hakket
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1 stort løg hakket
  • knoldselleri, samme mængde som gulerod, groft hakket.
  • 1 kvist rosmarin, frisk
  • 2 blade laurbær.
  • timian efter smag, frisk
  • 1 fl. rødvin
  • 3 dl kalvebouillon
  • salt og peber
  • 30 g usaltet smør
  • olie1/2 l piskefløde

Kæberne brunes af i olien i en gryde, tages op. Alle grøntsager og urter kommes i gryden, sauteres ved svag varme i ca. 5 min. Svinekæberne kommes tilbage i gryden og rødvinen tilsættes. Vinen bringes i kog og simrer i 5 min. Kalvebouillonen tilsættes og hele retten simrer i ca. 1 1/2 til 2 timer til kæberne er helt møre.

Kødet tages op og lægges til side. Saucen koges ind med 1/3, sies og hældes tilbage. 1/2 l piskefløde tilsættes og der koges ind til den ønskede smag. Smørret røres i og retten smages til med salt og peber. Hvis saucen ikke er tyk nok kan den jævnes med maizena.

Kødet skæres ud i 2×2 cm tern og lægges tilbage i saucen.

TIl Gnocci blev der brugt:

  • 1 kg. kogte kartofler
  • 1 æg
  • 3,5 dl mel