Nu er den her – opskriften på verdens bedste og enkle bøf-nuggets. Har du oksemørbrad eller kalvemørbrad til overs, så skal det bare skæres ud i store tern og friteres ved 190C. Det er fondu når det er bedst. Pommes maxim er prikken under i’et. Et fundament der løfter bøffen til nye højder – specielt når det akkompagneres af en god bearnaise.

Udskriv
Friteret mørbrad med Pommes Maxim
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 

Kuverter: 4
Ingredienser
Friteret mørbrad
  • 600 g Oksemørbrad eller kalvemørbrad
  • Fritureolie
  • Groft salt
Pommes maxim
  • 4 Store kartofler
  • 75 g Smeltet smør
Metode
Friteret mørbrad
  1. Skær mørbraden ud i store tern på ca. 3,5 x 3,5 cm og dup dem med noget køkkenrulle så de er helt tørre. Friter dem ved 190C til de er pæne og brune. Test evt. med en enkelt for at se hvor lang tid de skal have.
  2. Drys med flagesalt og server, f.eks. som på billederne på en roset af kartofler (pommes maximed en god hjemmelavet bearnaise til.
Pommes maxim
  1. Smelt smørret og sæt det til side. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver af samme størrelse. Der skal bruges 10-12 skiver fra hver kartoffel - udstik dem evt. med en udstikker så alle skiver har samme diameter.
  2. Blancer skiverne i letsaltet vand i 30 sekunder. Tag dem op og dup dem tørre. Det gør dem hurtigere at tilberede bagefter, lettere at lægge op og de holder faconen bedre.

  3. Læg skiveren i 4 runde vifter, pensel dem med smør og sæt dem i en 200C varm ovn til de bliver gyldne.

 

This slideshow requires JavaScript.