Fried buttermilk chicken with pine salt

Den bedste fried buttermilk chicken jeg endnu har smagt. Er lavet med inspiration i en ret jeg fik på The Clove Club i London.

Friteret kærnemælkskylling med grannålesalt

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g. kyllingelår uden skind og ben skåret ud i passende stykker (4x5cm)
  • 300 g. kærnemælk
  • 6 g. fint salt
  • 1 fed hvidløg knust
  • 400 g. instant polenta
  • 150 g. tapioca stivelse fås i asiatiske butikker
  • 50 g. rismel fås i asiatiske butikker
  • Fritureolie Skal gå halvt op i en stor støbejernsgryde
  • 20 g. grannåle Jeg bruger nogle lang-nålede som man kan finde i mange parker.
  • 5 g. fint salt

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk, salt og hvidløg godt. Put de udskårne kyllingestykker i marinaden og lad den stå på køl i 24 timer.
  • Grannålesalt: Blend grannåle og salt i en blender eller på en krydderimølle til det er helt fint. Gerne et par dage i forvejen så saltet får god smag af nålene.
  • Varm olien op til ca. 180°C.
  • Bland polenta-, tapioca- og ris-mel god sammen. Tag et stykke kylling op og lad det dryppe let af. Rul det i melblandingen så kyllingestykker er helt dækket. Gentag dette med alle kyllingestykkerne. Friter dem med 6-8 ad gangen (afhænger af størrelsen af gryden) i gryden i 4-5 min til de er gyldne og sprøde. Læg på fedtsugende papir og hold dem varme i ovnen ved 110°C til du har friteret alle kyllingestykkerne. Server med et drys af grannålesalt.