Familiens hofnummer, specielt når den serveres med en god kartoffelmos.

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 40 g rasp
  • 1 dl. mælk
  • 80 g bacon i tern
  • 1 hakket løg
  • 1-2 pakker bacon i skiver
  • 1/2 l piskefløde eller cremefine
  • smør
  • salt, peber
  • ribsgelé

Tilberedning:

Rør kød, æg, rasp, mælk sammen. Steg bacon tern og løget på en pande i smør. Pas på løget ikke bliver brændt. Rør bacon/løg i farsen og form det hele til en aflang “hare”. Læg bacon over haren så den dækker helt og sæt i ovnen i 20 min ved 250°C. Efter de 20 min hældes fløden ved og varmen reduceres til 180°C. Efter ca 1/2 time. er haren klar, fløden sigtes og koges op i en gryde. Der smages til med salt, peber og ribsgelé.

Serveres med tyttebær, kartoffelmos og syltede rødbeder.