Flap meat, eller på fransk bavette er en af de mindre kendte udskæringer som det bestemt er værd at købe. Den er billig (under 120 kr/kg i Inco) og noget af det mest velsmagende kød. Den er som flank steaken lidt tynd i enderne og derfor egner den sig rigtig godt til en kombination mellem sous vide og grill. Den skal nemlig bare have lidt hurtig skorpe på grillen og derfor bliver ensartet rød indeni. Server den med en grov kartoffelmos og en hurtig rødvinssauce.

Flap Meat

Ingredienser

  • 1 kg flap meat
  • Timian
  • 30 g. smør til vacuumposen
  • 2 fed hvidløg
  • Smør til at brune i

Metode:

Puds kødet hurtigt og vacummer det med timian og lidt smør. Tilbered det sous vide i 2 timer ved 57C. Tag kødet ud af posen og tør det godt. Varm en pande godt op, smelt smørret, tilsæt hvidløg og timian og brun kødet hurtigt på begge sider.

Lad kødet hvile mens du laver saucen og skær det ud. Det er vigtigt at skære på tværs af fibrene ellers bliver det lidt som elastikker.

Rødvinssauce

Ingredienser:

  • Panden brugt til at brune bøffer/flap meat
  • 2 fed hvidløg – hele med skal, men mast flade med håndfladen
  • 2 stikle timian
  • 250 g. rødvin
  • 60 g. smør
  • Maizena
  • Salt + peber

Metode:

Steg hvidløg, timian på panden brugt til at stege bøffer. Tilsæt rødvin og reducer noget. Jævn med smør og evt. lidt Maizena udrørt i vand. Smag til med salt+peber. Si og server.

Flap meat sous vide på grill