God forårs og sommerret – det er ikke til at vente til jul med flæskesteg,

Kødet

  • 1000 g. flæskesteg med lys svær
  • 1 l. kogende vand
  • Laurbærblade, salt, peber

Varm ovnen til 250 grader og rids sværen på stegen, men ikke ned i kødet. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande og hæld kogende vand ved, så det netop dækker sværen. Kog stegen i ovnen i 20 minutter og tag den ud igen. Held vandet fra (men gem det), vend stegen, gnid sværen med salt, kværn med peber og sæt et par laurbærblade i sværen. Sæt den i ovnen igen i ca. 1 time ved 180 grader. De sidste 10-15 minutter kan man sætte ovnen på varmluft ved 225 grader hvis man holder øje med sværen.
Sovsen

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • Oliven olie
  • 4 dl. rødvin
  • ½ l. kalvefond (jeg laver normalt på saft fra kødet sammen med vand og lidt koncentreret kalvefond fra Brugsen
  • 2 dl piskefløde eller maizena
  • Salt, peber

Steg løg, hvidløg og timian i olien til det har fået lidt farve farve. Hæld rødvin i og kog ind til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt kalvefonden i og kog sovsen ind til det halve. Hvis man vil have det på den fede måde hældes piskefløden ved og der koges videre til sovsen er tyk. Ellers røres lidt maizena ud i koldt vand og tilsættes sovsen til den er tyk. Si sovsen og smag til med salt og peber.
Gemüse:

  • 1000 g. nye små kartofler
  • 250 g. skrællede gulerødder
  • Smør og vand
  • (evt. lidt løvstikke)

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skær gulerødderne i skrå skiver og damp dem kort i en smule vand med smør og salt, peber. bland kartoflerne i og tilsæt evt. en lille håndfld finthakket løvstikke.