DENNE LILLE LUFTSAG ER OPFUNDET PÅ RESTAURANTEN EL BULLI I 2002 AF DEN FAMØSE KOK FERRAN ADRIA. HVIS DET SKAL SERVERES HELT RIGTIGT, SÅ SKAL DEN SPISES MED EN SKE MED HUL I HULNINGEN. ESPESSO KOMMER AF ESPRESSO (STÆRK KAFFE) + SPESSO (TYK PÅ ITALIENSK). OPSKRIFTEN HER ER MIN VARIANT.

  • 2 dl. varm stærk kaffe – espresso (jeg laver det nu af instant kaffe, hvor jeg bruger dobbelt så meget pulver som til normal kaffe)
  • 10 tsk. vaniliesukker med lille top – justeres efter smag
  • 2 blade husblas
  • 3 dl. piskefølde
  • Cacao

Udblød husblas i koldt vand. Pisk vaniliesukkeret ud i den varme kaffe og lad kaffen køle til ca. 60C. Smelt husblassen i kaffen og sørg for at det er helt opløst. Rør fløden i og held det hele på en Ciffon og put en patron i (2 hvis du har en 1 liter ciffon). Sæt det i køleskabet i 4-5 timer før brug, gerne natten over.
Serveres i kaffe/espresso kopper drysset med en god cacao.
Kan også serveres oven på friske hindbær – denne kaffe/vanilie-smag sammen med hindbær er virkelig god.