Egg bites har Starbucks i USA gjort til et kæmpe hit så her er min version af opskriften. En god sund og mættende morgenmad, tilbehør til en brunch eller hvad du nu vil. Her er den i to versioner, nemlig både en med æg og en sundere lavet på æggehvider. Begge har hytteost og her kan du også vælge at bruge en low-fat udgave. Hvad du ønsker af toppings er helt op til dig – det kunne være en simpel bacon crumple, avocado eller en af de 4 jeg lavde her til morgen.

Udskriv
Egg bites sous vide med 4 slags toppings
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
30 min
 
Kuverter: 2 egg bites
Ingredienser
Egg bite
  • 150 g æg
  • 150 g hytteost Kan være en low-fat udgave
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/6 tsk bagepulver
Egg white bite
  • 150 g æggehvide
  • 150 g hytteost Kan være en low-fat udgave
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/6 tsk bagepulver
Caprese topping
  • 12 små tomater f.eks. både gule og råde
  • 5 blade basilikum
  • 1 tsk god balsamico
Avocadocreme topping
  • 1 avocado
  • lidt limesaft
  • salt/peber
  • 1 knsp ascorbinsyre hvis du har
Spinat topping
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • 1/2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
Svampe topping
  • 100 g svampe i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • 1/2 fed finthakket hvidløg
Metode
Egg bite sous vide (samme metode til egg white sous vide)
  1. Hæld det hele i en blender og blend det hele hurtigt sammen. Hæld det på 2 syltetøjsglas med dobbelt låg. Jeg bruger her 250 ml Bernardin glas. Stram ikke lågene for meget da luften skal kunne komme ud. Men alligevel så meget at vandet i sous vide badet ikke kan komme ind. Jeg strammer med fingerspidserne - det passer ok.

  2. Tilbered i sous vide vandbad ved 82°C i 25 minutter. Laver du en stor portion, så læg 1 min til pr. glas du laver i vandbadet.

  3. Tages op og kan enten spises med det samme lune med en god topping eller sættes på køl i op til en uge. Så kan de enten spises varme eller genopvarmes i en microbølgeovn

Caprese topping
  1. Tomaterne skæres i kvarte. Basilikum hakkes groft. Det hele blandes sammen med lidt balsamico, salt og peber

Avocadocreme topping
  1. Avocado deles på midten, stenen kasseres. Kødet tages ud med en ske og smides i blenderen. Blendes til ensartet masse og smages til med ascorbinsyre, limesaft, salt og peber

Spinat topping
  1. Løg og hvidløg steges kort i olien. Spinaten tilsættes og det vendes til det er krympet. Serveres med det samme.

Svampe topping
  1. Løg og hvidløg steges kort i olien. Svampene tilsættes og det vendes til det er tilberedt. Serveres med det samme.

This slideshow requires JavaScript.