Så lykkedes det endelig at finde den rigtige måde at lave Crème Brûlée på. Efter gentagne fejlramte forsøg med plaskede cremer har vi nu den der stivner perfekt og er ret let at lave.

Ingredienser (8-10 portioner):

  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • Kornene fra 2 vaniliestænger
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 10 skefulde fint rørsukker

Metode:

Tag lidt sukker fra til at blande med vaniljekornene, så kornene skilles. Fløde, mælk, sukker og vaniljesukker blandes i en gryde og bringes langsomt i kog under omrøring. Så snart det koger tages gryden af varmen og stilles til afkøling.

Når cremen er kølet ned til 50 ºC blandes æggene i. Pisk blandingen godt igennem, så æggene blandes fuldstændig i cremen. Der må ikke være faste rester af æg tilbage. Varm hele blandingen op til 60 ºC. Fyld blandingen i forme ca 1-1,2 dl i hver.

Crème brûléerne tilberedes i vandbad: Stil de fyldte forme i et fad og fyld kogende vand i fadet indtil vandkanten er lige så høj som créme brûlée-kanten i formene.
Bag crème brûléerne i 30 minutter ved 150 ºC (varmluft) eller 160 ºC i almindelig ovn.

Cremen skal stadig være “blævret” når du tager den ud af ovnen. Dæk hver enkelt lille form til med plastfilm – læg plastfilmen helt tæt til formens indersider så den rør ved cremen. Det hindrer kondensvand i at dannes. Stil formene i køleskabet i minimum 4 timer.
Drys ca. 1 skefuld rørsukker på crème brûléens overflade, og fordel sukkeret over fladen ved at ryste formen forsigtigt. Brænd sukkeret med en gasbrænder med konstant bevægelse.

Her blev den serveret med en citronsorbet og bær.