8-10 PERSONER

  • 280 gram mørk chokolade
  • 280 g smør
  • 280 g sukker
  • 9 æggeblommer
  • 14 æggehvider
  • smør og mel til formen
  • kakao og evt. flormelis til pynt

Smør en springformpå ca. 24 cm i diameter let med smør. Drys formen med mel og hæld det overskydende væk. Stil til side.
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør og sukker i en gryde over svag varme under konstant omrøring. Pas på at varmen ikke er for høj.
Hæld massen over i en skål og tilsæt æggeblommerne. Rør massen lind. (Jeg mener, man kan fornemme at sukkeret ikke er smeltet – hvilket er ok)
Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Vend forsigtigt æggehviderne i chokolademassen og hæld 3/4 af skålens indhold i formen. Bag kagen i ca. 30 minutter.

Hæld den sidste 1/4 af massen over kagen efter bagningen. Lad kagen køle lidt af i formen. Den falder lidt og ’sætter sig pænt’.
Drys med kakao og pynt evt. med flormelis …

Bon appetit 🙂