Restaurant Frederikshøj havde i samarbejde med Restaurant Marchal på D’Angleterre og Rossini Caviar lavet et arrangement om caviarens forunderlige verden som skulle vise en række af de forskellige typer caviar på markedet i dag.

Til lejligheden havde Wassim Hallal fået hjælp af Christian Gerhard Gadient som til daglig er køkkenchef på Restaurant Marchal på Hotel D’Angleterre i København.

For at give et indblik i moderne caviar produktion var der en række indlæg fra Jacob Marsing-Rossini – en dansk caviarimportør.

Til at forsøde oplevelsen havde Frederikshøj hentet en række champagner hjem, som er specielt udvalgt til aftenens menu og ikke noget alt sammen fra samme Champagnehus som jeg allerede har glemt navnet på – nok fordi jeg ikke fandt det værd at huske. Men sådan er smag og behag jo forskelligt.

Alle 40 pladser var solgt på forhånd på trods af at prisen var helt i top – 3750 kr/kuvert.

Generelt må man nok sige at Christian Gerhard Gadient på udebane ikke havde den bedste dag med sine retter som med en enkelt undtagelse ikke rigtig sad i skabet. Der var mange skuffelser. Wassim var i sit eget køkken og her sad tingene generelt skarpere.

Man må sige at caviar i disse kvaliteter generelt beriger retterne som et eksotisk indslag og selv i en af desserterne var caviar indslaget virkelig fortræffeligt – nemlig Wassims Æble – Vanilje – Baerii caviar. Caviaren var i virkelig høj klasse og der blev også brugt 150 gram pr. gæst, men ikke et gram for lidt – den var virkelig fantastisk. Jeg håber at Rossini Caviar snart kommer til salg i Aarhus i håndkøb – jeg er i hvert fald klar og fik øjnene op for hvor meget Caviar kan berige.

Snacks (alt som enkelt-serveringer):

  • Basilikum – Æbler – Caviar (CGG)
  • Kold citron – Ochietra caviar i røg og damp (WH)
  • Tapioka Chips – Østers – Caviar (CGG)
  • Rede af pastinak – Baerii caviar – Snegle (WH)
  • Pommes Dauphine – Caviar (CGG)
  • Gold caviar – Æggeblomme – strandkål (WH)
  • Sprød kylling Marv Caviar Stikkelsbær (CGG)
  • Laks Kræmmerhus White sturgeon caviar (WH) – var blevet til en “Croque Monsieur” i stedet.

Retter:

  • Rå jomfruhummer – Crème fraiche – Caviar (CGG)
  • Røget ål – Kammusling – Gold caviar (WH)
  • Stegt havtaske – Persille – Caviar (CGG)
  • Svinebryst – Flæskesvær – White sturgeon caviar (WH)
  • Æble – Vanilje – Baerii caviar (WH)
  • Citrontærte – Brændt marengs – Caviar (CGG)

Petit Fours:

  • Flødeboller – Caviar Støv (CGG)
  • Chokolade – Nutella – Caviar (CGG) – denne fik vi ikke
  • Guldbarre (WH)