En caesar salat er noget af det mest amerikanske salat jeg kan tænke på, men det er et super tilbehør til en steg eller med lidt kyllingestykker i til frokost.

Ingredienser:

  • 4 fed presset hvidløg
  • (1 hakket lille ansjosfilet – kan udelades, men den hører sig til traditionelt)
  • 1 spsk. dijon sennep
  • 1 spsk. æggeblomme
  • 1,5 spsk. vineddike
  • 1 spsk. frisk citronsaft
  • (evt. 1 spsk. revet parmasanost)
  • 0,6 dl vindruekerneolie
  • Salt
  • Peber
  • Romanie salat
  • Brød
  • Hvidløgssalt
  • Vindruekerneolie

Metode:

Hvidløg, dijon sennep, vineddike, æggeblomme og citronsaft blandes godt sammen. Olien tilsættes mens det hele blendes. Smages til med salt, peber og evt. revet parmasanost.

Romanie bladene vaskes, deles og befries for den værste hårde stok.

Brød skæres i tern uden skorpe og fordeles på en bageplade. Drysses med hvidløgssalt og drisles med olie. Sættes i ovnen ved 190C til de er sprøde og lysebrune.

Salaten vendes med lidt af dressingen (resten gemmes til en anden dag) og brødterninger fordeles over efter behov.