En lækker appetizer hapser som er både sprød og blød og lækker.

Butternut squash appetizer med kaviar

Servings 6 personer

Ingredients

Bagt butternut squash

  • 1 butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk fint salt

Tuille

  • 1/2 dl tapioca perler
  • 2,5 dl bagt butternut squash (lavet ovenfor)
  • Vindruekerneolie til fritering

Butternut squash musse

  • 1 ark gelatine/husblas
  • 1,5 dl butternut squash juice Passer med juice fra en stor butternut squash
  • 1 dl piskefløde
  • Saft fra 1 lille lime
  • 1/2 tsk salt
  • 2 N2O patroner

Servering

  • Kaviar Så meget du vil ofre

Instructions

Bagt butternut squash

  • Skær squashen over på langs og fjern kerner. Smør med olie og drys med salt på skærefladen. Læg dem med skærefladen op og dæk med aluminium.
    Bag I 1 time ved 200°C

Tuille

  • Kog 1/2 liter vand op. Tilsæt perlerne og lade det koge ca. 30 min til den er mør. Dræn vandet fra og rens under koldt vand.
  • Blend topioca med den bagte squash til en ensartet masse.
  • Smør massen ud på en skabelon på 7 cm og tør dem i ovnen i 2 timer ved 95°C, Lad dem køle af og gem dem i en lufttæt beholder.

Butternut squash musse

  • Hydrer gelatinen i koldt vand
  • Reducer squash juicen til det halve over lav varme.
  • Pisk fløden stiv – blød og ikke for stiv.
  • Rør gelatinen i den reducerede juice. Tag den af varmen og smag til med lime juice og salt.
  • Kør den gennem en fin si og lad det køle til stuetemperatur. Rør løbende i det mens det køler af. Vend flødeskummet i og hæld det hele på en sifon og lad den med N2O patronerne og sæt det på køl.

Servering

  • Friter tuiles i ca 10 sekunder i en 165°C vindruekerneolie. Form dem evt. når du tager dem op så de danner en lille skål. Lad dem dryppe af og læg dem i en lufttæt container.
  • Når de skal serveres fyldes skallerne med en god klat squash musse og toppes med kaviar.